16. lokakuuta 2016

#häämatka

Häämatka-asiaa voi selailla vaikka ja mistä. 

Kuva täältä.

Esimerkiksi eri hää-lehtien sivuilla on omat osionsa häämatkoille, ja paljon erilaisia artikkeleita eri matkakohdevaihtoehdoista. Tässä linkki Häät-lehden hääyö ja -matka sivuille. Heidän sivuillaan on myös testi Mihin häämatkalle? Kannattaa kokeilla! 

Mun testin tulos: Olet romantiikan nälkäinen matkailija, joka lähtee reissuun lataamaan parisuhteen akkuja. Sinusta on ihanaa lomailla rantakohteessa, jossa voi ottaa löysästi ja olla huolehtimatta mistään muusta kuin ihanasta yhdessä olosta. Pienet epämukavuudet eivät sinua haittaa, koska tärkeintä on yhdessä olo. Olet innokas kokemaan lomalla paikallisen kulttuurin iloja, etkä hämmenny vähän oudommistakaan syömisistä, silloin kun sen voi tehdä yhdessä rakkaan kanssa.

Tässä linkki Mennään naimisiin -lehden häämatkajuttuihin - täällä ei paljon ole mutta jotain kuitenkin. Ja sitten on Häät ja Juhlat lehden häämatkaosio - tämä on näistä kolmesta laajin vaihtoehto selailla häämatkajuttuja. Siellä on jaoteltu artikkelit liittyen matkoihin mantereittain.

Tietenkin on myös matkailuun erikoistuneet lehdet ja niiden sivustot.
Nykyään on myös tosi paljon matkablogeja (myös ihan henkilökohtasia blogeja, ei jonkun sivuston alaisia), ja erilaisia matkatoimistoja ja sivustoja on vaikka muille jakaa :D 
on Trivago, Momondo, Hotels.com, Ebookers, Travellink, Ticket.fi
Supersaver, Expedia.. hotellien omat sivut, lentoyhtiöiden sivut... 
Voi ostaa pakettina lennot ja hotellin, tai hankkia molemmat itse erikseen. 
Eri ateriapaketteja. On rantalomaa, kulttuurilomaa ja kaupunkilomaa. 
Eri teemaisia lomia (kierrellään viski- ja viinitiloja, jalkapallopelejä, sporttiloma..) 
Lepoa, kylpylähoitoja ja auringonottoa, tai toimintaa, elämyksiä ja aktiviteetteja
Ja tässäkään unohtamatta ideataivastamme Pinterestiä!
Finnmatkojen häämatkatarjonta
Rantapallon sivuilla on tosi hyvä artikkeli jossa on häämatkan abc morsiusparille - sieltä löytyy neuvoja et mihin menis ja millä rahalla, ja mistä rahat. Kannattaa tsekata myös heidän Matkailijan pakkauslista! On tärkeä myös tarkistaa passit sun muut asiatkirjat ajoissa, joihinkin reissuihin voi tarvita voimassaolevan henkkarin vielä 6kk reissun jälkeen.
Itse häämatkoja oon selaillu eri matkatoimistojen sivuilta. Kuvia heidän häämatkatarjonnoista screenshotteina on ripoteltu tänne sekaan :) Melkeinpä joka toimistolla on oma osionsa erikseen häämatkoille, tarkista oman vakkarimatkatoimiston sivut! ;) Tässä muutamat toimistot mistä mä oon kattellu: Helin matkat, We love cruisesTjäreborgKalevaTravel
Aurinkomatkat, Apollomatkat ja Finnmatkat
    Helin matkojen häämatkatarjonta
Pelkkä aamiainen, Puolihoito, Täyshoito ja All-inclusive!
Tässähän menee jo ihan sekaisin eri termien kanssa. Kannattaa etukäteen tutustua kaikkiin ja pohtia itselleen ja omalle seurueelleen sopiva kokonaisuus. 

Apollomatkojen sivuilla on tosi kattava listaus eri ateriamuodoista.
Samanalainen listaus on myös Deturin sivuilla.
Aurinkomatkojen vastaava lista on vähän suppeampi.

All-inclusive kattaa kaiken. Pääasiassa myös juomat, ainakin johonkin tiettyyn hintaan tai kellonaikaan asti. Kannattaa tarkistaa aina, se on hotelli ja matkatoimistokohtaista mitä tuo sisältää! Aamiainen, lounas, päivällinen ja välipalat sekä juomat ja kakkukahvit ja jäätelöt. Parhaimmillaan se on rajoittamaton oikeus mättää kaikkea mitä hotellissa vaan on tarjolla ja siihen voi sisältyä aktiviteettejakin. Melko yleinen käytäntö juomien suhteen on "Paikalliset juomat klo xx asti" sekä "juomat hintaluokka max 9USD".
Kuva täältä.
Puolihoito on erinomainen vaihtoehto sellaisissa maissa, joiden ruokakulttuuri on hieman vieraampi ja ruokailuihin haluaa vaihtelua. Se sisältää aamiaisen ja yhden ruuan 
- ruoka voi olla lounas tai päivällinen. 
Täyshoito kattaa aamiaisen, lounaan ja päivällisen mutta ei ruokajuomia.

"Puolihoito sisältää aamiaisen ja lounaan tai päivällisen, mutta ei ruokajuomia.
Täysihoitoon puolestaan sisältyvät aamiainen, lounas ja päivällinen,
mutta ruokajuomista maksetaan jälleen erikseen. 
All inclusiveen kuuluvat kaikki edellä mainitut ruokailut. Lisäksi tarjolla on ruokajuomia, virvoitusjuomia ja drinkkejä, joita voi nauttia myös aterioiden välillä. 
Hotellikohtaisesti tarjolla voi olla myös erilaisia välipaloja sekä viihdeohjelmaa ja aktiviteetteja. 
Kaikista palveluista maksetaan ennen lomaa kotimaassa ja ne ovat vapaasti käytettävissä koko loman ajan, yleensä ranneketta näyttämällä.
Pelkän aamiaisen varannutta matkailijaa voi odottaa kohteesta ja hotellista riippuen joko kahvit ja teet yksinkertaisella mannermaisella aamiaisella
tai hulppea buffet-pöytä lämpimine ruokineen."


- Rantapallon sivuilta lainaus.
KalevaTravelin häämatkatarjonta
Tämä on aihe josta sulhoni suostuu jopa puhua!
Yks ainoista häihin liittyvistä joihin sil ei mee heti hermo ku kyselen. Tässä postausta kirjoitellessa oli kätevä samalla kysellä siltä kriteereitä et mitä se haluaa häämatkalta. 
Meidän haavelomahan olis Karibian risteily 2viikkoo, mut ei meidän budjetti anna periks siihen. Jos voitetaan eurojackpotti nii sit mennää :D Siksipä nyt haeskellaan sit sellasta konkreettista vaihtoehtoa. Tuonne loppuun tuleekin sit meijän yhteinen lista vaatimuksista, kohteelle ja hotellille, näiden avulla me alamme sitten hakea oikeaa vaihtoehtoa kun on sen aika. Ja ihan viimesenä (kriteerien jälkeen) muutama kohde mitä ollaan mietitty pienessä esittelyssä. #grancanaria #puertorico #kreeta #agiosnicolaos #risteily #välimerenristeily #karibianristeily #skandinavianristeily
    Tjäreborgin häämatkatarjonta
MATKAKOHDEKRITEERIT:
  • HINTA vaikuttaa huomattavasti siihen kuinka kauas mennään. Todennäkösesti jäädään "vaan" Eurooppaan - Kanarialle, Aurinkorannoille tai Kreetalle/Kreikkaan. Mitä vähemmän rahaa käytetään itse matkaan, sitä enemmän meille jää rahaa sit käyttää reissussa.
  • Rantaloma siinä mielessä et ei olla menossa mihkää kaupunkiin kierteleen museoita tms ja aurinkoa vois olla kiva ottaa altaalla eli ranta ei sinänsä pakollinen :D
  • ei haluta mihkää kylmään ja kalseaan, päivälämpötila jos on 20+ niin se riittää (mun toive), ei tarvii olla hellemesta mut ei haittaakaan (Mikan toive). Tämä vaikeuttaa asiaa hieman ajankohdallisesti kun häät on tammikuussa niin matkalle lähetään helmikuussa. 
  • ajankohta mahdollisimman pian häiden jälkeen kun ei se tunnu muuten häämatkalta jos mennää vasta tyylii syksyl.. mut ei heti seuraavalle viikolle et ehtii rauhottuun, tunteet tasottuun ja laittaa häätavaroita paikoilleen ja ehkä jopa myyntiin nii kartuttaa vähän lomakassaa :D
  • Ei haluta Aasiaan, missä tollon olis ihan lämpöstä. Kanarialla on tyyliin toi 20+ tohon aikaan. Meillä on semmonen karma Mikan kaa et se olis just meijän tuurii kun mentäis Thaimaaseen nii tulis tsunami. Tai jos menis johki Sri Lankaan tms. niin joku kidnapattais kuitenkin :D Nää on nää meijän skeptisyydet ;)
  • Toisaalta olis kiva mennä semmoseen paikkaan jossa kumpikaan ei oo käyny mut mua hotsittais ihan hirveesti Gran Canaria. Mä oon käyny siä siskon kans -09, mut Mika sano et ei se haittais sitä. Toisaalta sekin on sen verran iso saari et jos mennään vaa eri alueelle nii se riittäis jo mullekin uutuuden viehätyksenä :D 
  • Fuengirolassa kun oltiin jo koko perheen voimin nyt -16 keväällä niin Aurinkorannikkokaan ei hotsita älyttömästi nyt heti uusiks.. Toisaalta siel olis kyl paljon nähtävää ja onhan se erilainen kokemus mennä sinne sit hotelliin ja häämatkalle eikä kavereille kylään.
Royal Caribbeanin Allure of the Sea
Kuva täältä

Pakettimatka otetaan erittäin todennäköisesti. Matkatoimisto on vielä auki, selaillaan et mistä saadaan halvimmalla. Lennot ja hotelli samasta osoitteesta tuntuu jotenkin helpommalta ?
  • Vaihtoehto 1 all-inclusive: halutaan ottaa meijän lomalla kaikki ilo irti toisistamme ja ettei tarvii stressaa et mihin mennää seuraavaks syömää ja paljonko on tullu jo juotua ja riittääkö rahat sit loppulomalla juoda ja syödä. Tällä pystyy myös "ryyppäämään" edullisesti, tosin ei me olla mihkää ryyppylomalle menossa! Mut olishan se kiva maistella viinejä ja drinkkejä ilman et tarvii stressaa paljon ne maksaa. Toisaalta, näin ei pääse tutustuun paikallisiin ruokapaikkoihin jos kaikki ruuat on vaa hotellilla ja sitä kautta et pääse tutustuun meininkeihin muutenkaan, eli joutuu harkita tarkkaan :D paikallista menoo olis kuitenkin kans kiva vähän tsiigailla.. 
  • Vaihtoehto 2 puolihoito: sviitti mini keittiöllä, huoneistohotelli tai semmonen hotellihuone jossa on minikeittiö niin olis kans ihan jees vaihtoehto jos otetaankin vain puolihoito. Sinne saa ostettua sit pieneen jääkaappiin vettä tms (oon nii vainharhainen ulkomailla hanavedestä et en juo sitä missään. piste.)  joita voi sit nautiskella loman ajan. :D Kansainvälisen käytännön mukaisesti hotellihuoneisiin ei ole sallittua tuoda hotellin ulkopuolelta juomia/ruokia mutta luulis et vesi on sallittua? Aamupala ja lounas on kiva syödä hotellissa mut päivälliset olis kiva lähtee ulos syömään <3
Royal Caribbeanin Harmony of the Sea,
2016 lanseerattumaailman suurin risteilyalus.
Kuva täältä

HOTELLIKRITEERIT:
  • Luokitus vähintään 3tähtee, 4 olis jees.
  • Sviitti olis bueno, eihän häämatkalle mennä kuin kerran elämässä - siksi LUKSUSTA! Kylpyamme ois ihana, voitas viettää siellä yhes aikaa jos ulkona ei sää anna periks olla altaan reunal ;)
  • WIFI! hotellissa. Tallelokero olis kans jees.
  • ei perhehotellia mutta ei haittaa jos on lapsia - tämä on mikan mielipide. 
  • adults only / k18 sopii kuitenkin loistavasti mulle :D toisaalta, ei mua se lasten leikkiminen ja "melu" haittaa, vaan se et kun Miksu jää kuitenkin meidän häämatkan ajaks kotiin niin mulle tulee todennäköisesti hirveitä ikäväkohtauksia jos nään mun ympärillä lapsia koko ajan. onneks matkatoimistojen sivuilta on helppo selata täysin lapsettomia tai sit muuten vaan aikuisten suosimia hotelleja. 
  • rannan läheisyydellä ei väliä (ajankohta huomioon ottaen meressä ei välttämättä ees "tarkene" uida :D )
  • keskustan läheisyys max. 2km, mut ei kuitenkaan ihan täysin kaupungin melussa eli joku rauha pitää kuitenkin olla. Kävelymatkan päässä et kiertelyyn ei tarvis takseja tms.
  • hotellissa oma uima-allas, huoneessa oma allas plussaa.
  • näköalalla ei väliä, parveke plussaa et Mika pääsee röökille :D
Kuva Rantapallosta
Gran Canarian hintataso on Suomeen verrattuna melko edullinen, joten matkailijan on helppo viihtyä lomakohteessa myös pienellä budjetilla. Halpa hintataso näkyy erityisesti majapaikkaa varatessa, sillä muun muassa hotellit ovat Gran Canarialla huomattavasti edullisemmat kuin Suomessa. Gran Canarian ilmasto on lämmin ja miellyttävä ympäri vuoden, eikä lomalaisten tarvitse pelätä sateita etenkään kesäkuukausina. Keskimääräisesti lämpimintä Gran Canarialla on heinä–lokakuussa, jolloin päivän keskilämpötila on noin 26–27 asteessa.

Talvella Gran Canarialla on hieman viileämpää ja sateisempaa, vaikka varsinaisesta sadekaudesta ei voidakaan puhua. Päivän keskilämpötila pysyttelee talvikuukausinakin noin 20 asteen tuntumassa. Vuodenaikoja suuremman vaikutuksen saaren ilmastoon tuo Gran Canarian alueellinen vaihtelu. Gran Canaria jakautuu vehreään pohjoisosaan, vuoristoiseen keskiosaan sekä kuivaan eteläosaan. Etenkin Gran Canarian eteläosien hiekkadyyneillä voi nauttia pääasiassa aurinkoisista rantakeleistä ympäri vuoden. (Teksti Rantapallosta)
Kuva Tjäreborgin sivuilta.
Tämä on kauniista Puerto de Mogánista.

Gran Canaria on monipuolinen saari, jossa Tjäreborgilla on mukavan erilaisia kohteita. Saaren pohjoisosan Las Palmas muodikas ja monipuolinen espanjalaiskaupunki, jossa voit viettää myös rantalomaa. Etelässä on aurinkoisten lomakylien ketju, johon kuuluu muun muassa laatulomaan sopiva uusi Costa Meloneras, rauhallinen Maspalomas ja saaren vauhdikkain bailupaikka Playa del Inglés. Lounaisrannalta voit valita tunnelmallisen Playa de Amadoresin, tutun Puerto Ricon tai Sunwing Arguineguín Seafrontin, jossa perheiden viihtyvyys on pääasia. Lännempää löytyy rauhallinen Playa del Cura sekä viehättävä Puerto de Mogán rauhallista lomaa kaipaaville.

Minkä Gran Canarian lomakohteistamme valitsetkin, laajasta valikoimastamme löydät mieluisan hotellin, jolla on juuri haluamasi määrä tähtiä ja hinta kohdallaan. - Valikoimassa on myös hotelleja aikuisempaan makuun. Kun matkustat ilman lapsia, valitse Sunprime Atlantic View Playa del Inglésissä. Tervetuloa viettämään aikuisten laatuaikaa. Ja jos hotellin sijainti on sinulle tärkeä, valittavanasi on useita eri vaihtoehtoja joko rannan tuntumasta, 
keskustasta tai rauhallisemmilta alueilta. 
(Teksti Tjäreborgin sivuilta)

Kuva Rantapallosta

Puerto Rico, Gran Canaria
Suojaisassa poukamassa sijaitseva Puerto Rico on tunnettu Kanariansaarten aurinkovarmimpana kohteena. Talven kylmyyttä pakenevat turistit valitsevatkin sen mielellään lomanviettopaikakseen. Vaikka turismi on jyllännyt Puerto Ricossa jo useamman vuosikymmenen, on kylä pysynyt mukavan rauhallisena. Matkailijoiden virta on tehnyt paikasta helpon ja mukavan lomakohteen.

Puerto Ricossa on lukuisia ravintoloita, joten paikalliset herkut eivät koskaan ole kaukana. Gran Canarialla kannattaa maistaa esimerkiksi herkullisia kanarianperunoita, jotka nautitaan mojo-kastikkeen kera. Puerto Ricossa on myös jonkin verran ostosmahdollisuuksia, joten ainakin matkamuistot löytyvät kohteesta vaivatta. (Teksti Rantapallosta)


Kuva Tjäreborgin sivuilta
Häämatka risteilyllä  

Risteilylle voi mennä oikeesti mihin päin maailmaa vaan, Karibian risteily taitaa olla sellainen yleisin. Meillä harkinnassa budjettiin sopivampaa Välimeren risteilyä tai tuollainen mitä ite ei oo ennen tullu ees mieleen: risteilyä ihan täs kotikulmilla, Itämeren ympärillä. Vois olla mielenkiintosta, näkis Venäjää, Amsterdamia, Tanskaa ja sit ViroLatviaLiettuaRuotsi.
Risteilyssä viehättäis se et näkis montaa eri paikkaa "samaan hintaan" ku jos menis johki hotelliin viikoks.. Toisaalta näissä on ikävää se et kaikki on tosi aikataulutettua, eikä välttämättä saa rauhassa kiertää. Laivat tosin on nii hienosti varusteltu et siel olis kiva viettää sit illat. Ja ohan se hienoo syödä joka päivä eri maassa :D Tälläinen toteutetaan joskus elämässä, jossei häämatkana tule ajankohtaiseksi.

We love Cruisesin sivuilta tekstit:
Onnistuneen risteilyloman suunnittelu lähtee Teille sopivan varustamon valitsemisesta. Edustamiimme tuotteisiin kuuluu Royal Caribbean Cruisesin kolme hyväksi koettua omaa lempivarustamoamme. Nämä varustamot ovat jokainen omanlaisensa; yhdellä esimerkiksi ollaan erikoistuttu hieman enemmän lapsiperheiden tarpeisiin ja toisella taas ilmapiiri voi olla hyvinkin paljon rauhallisempi. Joten tutustu alla olevasta taulukosta varustamoihin ja löydä itsellesi juuri sopiva.

Pysähdyskohteissakin on ohjelmaa! Aivan – tekemistä on niin paljon että ongelmia tulee valinnan suhteen! Laiva on kuin hotelli joten voit tulla ja mennä milloin haluat. Voit siis lähteä tutustumaan kohteisiin omassa rauhassa tai sitten osallistua laivan järjestämille retkille. Voit tutkiskella muinaisia raunioita tai vain shoppailla. Voit laskea jokea bambulautalla, tehdä pyöräretken sammuneen tulivuoren reunalle, ratsastaa hevosella valkoisella hiekkarannalla tai vuorilla, kiivetä vesiputouksille tai linnoituksille, nähdä sivilisaation syntymäpaikka tai kuunnella Karibialaista musiikkia, voit hiihtää vesisuksilla, tutustua historiallisiin nähtävyyksiin, pelata golfia tai tennistä, nauttia paikallisia juomia ja ruokia, opetella purjelautailua sekä luonnollisesti nauttia auringosta ja upeista maailman parhaimmista uimarannoista. Voit purjehtia, snorklata tai sukeltaa. Nauttia discojen ja yökerhojen menosta tai vaikka mennä köysiradalla vuorenhuipulle ihastelemaan maisemia. Lyhyesti, risteily on helpoin tapa nähdä uusia paikkoja ja tehdä asioita joista olet haaveillut ja jos jokin kohde oli todella mieleinen, voit aina palata sinne seuraavalla lomalla! Ja mikä upeinta purat ja pakkaat laukkusi vain kerran ja kohteet "tulevat luoksesi". TÄYDELLISTÄ
(Kuvat joissa eri risteilymahdollisuuksia otettu Celebrity Cruisesin 
ja Royal Caribbean Internationalin 2016/2017 esitteistä.)

Agios Nikolaos, Kreeta
Romanttinen loma katulamppujen ja poukamien keskellä,
kaduilla on ihana vaeltaa ja löytää pieniä kahviloita ja putiikkeja. 
Hotelleissa on paljon valinnanvaraa aikuisille lomailijoille. 
Agios Nikolaos on loistava häämatkakohde. Esimerkiksi hotelli Miramare Resort & Span huone omalla uima-altaalla kruunaa tuoreen avioparin yhteisen loman.


Agios Nikolaoksesta löytyvät sekä kansainväliset ravintolat että paikalliset, kreetalaista ruokaa tarjoavat tavernat. Suurin osa ruokapaikoista on sataman ja pohjattoman järven alueella, mutta mukavia ruokapaikkoja on myös kauempana keskustasta ja lähistön pienissä kylissä.




Kuva Aurinkomatkojen sivulta.
Agios Nikolaoksessa voi lomapäivän ohjelman täyttää monenlaisilla harrastuksilla. Vesiurheilumahdollisuuksien lisäksi kaupungissa on kuntosali ja tanssistudio. Tennistä voi pelata esimerkiksi hotelli Minos Palacen ja Mirabello-hotellin kentillä, joille saa peliaikoja myös hotellien ulkopuoliset lomailijat. 
Lähiympäristöön voi tutustua patikoiden tai maastopyörällä. Moto Manolis -vuokraamo keskustassa vuokraa pyöriä, moottoripyöriä, skoottereita ja mopoja. 
Agios Nikolaoksen ympäristössä on hyvät pyöräilymaastot. Pyöräretken voi tehdä esimerkiksi lähikyliin. 
Golf-harrastajat pääsevät viheriölle n. 40 km:n päässä Crete Golf Clubilla. 
Huvielämä keskittyy sataman ja pohjattoman järven lähikaduille, joilla on paljon musiikkibaareja ja diskoja. (Teksti Aurinkomatkojen sivuilta)

Kuitenkin loppupeleissä häämatkassa on kyse Teistä!
Te päätätte sen kuinka haluatte lomanne viettää, missä ja millä budjetilla 
- vai menettekö häämatkalle ollenkaan. Teette kuten itse parhaaksi näette.
Kuvapläjäystä vielä Pinterestistä <3 Itse kun ajattelen häämatkaa, niin näen sen näin:
Mun ja Mikan kahdenkeskeistä aikaa tehden juuri sitä mitä me itse halutaan - tai ei tehdä mitään jos niin halutaan, milloin halutaan. Romantiikka täynnä toivottavasti!


RAKKAUS!

ps. jos haluat ehdotella matkakohdetta meille niin laita kommentteihin!
pps. muista blogini kauneusilta / häämeikki ARVONTA!

3 kommenttia:

  1. Me ollaan tykätty Nazarin kohteista! Oppaat jopa kävivät laulamassa meille ja heillä oli meille yllätyslahja. Eikä edes ollut mitään blogiyhteistyötä. ;)Kurkkaa meidän häämatka. Arvaa tekeekö mieli etelään? https://belleepoquewedding.blogspot.fi/2015/07/meidan-haamatka.html

    VastaaPoista
  2. Välimeren risteilyä voin ehdottomasti suositella - siellä pääsee näkemään paljon kaunista suhteellisen vähällä vaivalla! :) Ainakin aiemmin meidän paikallinen Kristina Cruises (heh, meillä on toimistotkin samassa talossa, nyt kun rupesin ajattelemaan) järjestää Välimeren risteilyjä suhteellisen järkevään hintaan! Ja eihän sitä tiedä, jos blogiyhteistyönä saisi jotakin etua johonkin suuntaan :)

    Toinen mitä voin ihan näin erikseen suositella tosi kovasti Euroopan kohteista - Korsika ja Sardinia on molemmat saarina aivan mielettömiä, vähän tuntemattomampia matkakohteita mutta aivan käsittämättömän kauniita paikkoja molemmat! Eritoten Sardiniasta mulla on jäänyt Cagliarin kaupungista mieleen ihan uskomattomat näköalat kaupungin ylle, Korsikasta / Ajacciosta puolestaan kukkulat, törkeän upeat hiekkarannat ja se sellainen ihana fiilis, mikä siellä vallitsi. Kaiken lisäksi Korsikassa on suurin piirtein loputon määrä nougatia - ja viinitiloja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi ku kuulostaa hyvältä!! pitääkin mikan kaa katsella vähän noita kohteita, kiitos vinkistä <3

      Poista

mielipiteitä otetaan ilolla vastaan! kommentoikaa jos vaan tulee jotain mieleen <3