15. huhtikuuta 2017

Gran Canaria, Puerto Rico - meidän häämatkakohde!

Kuva täältä
Meidän suunnitelma on mennä häämatkallemme Gran Canarian Puerto Ricoon viikoksi, All Inclusivella. Matkan ajankohta on vielä erittäin auki, mutta tänne sitä sitten mennään kun sen aika on. Ensi vuoden 2018 aikana se olisi kuitenkin pyrkimys toteuttaa. Heti häiden jälkeen emme ole lähdössä, sillä toukkamme on siinä vaiheessa vasta 4kk, joten en halua jättää häntä niin pitkäksi aikaa noin pienenä. Matkan aiomme tehdä Tjäreborgin kautta, lähinnä sen takia, kun kävin siskoni kanssa 2009 heidän kauttaan matkalla samassa paikassa, ja tykkäsin kovasti. Tuttuun siis luotetaan tässä vaiheessa. Rakastuin paikkaan niin paljon, että totesin Mikalle haluavani viedä hänetkin sinne.
Halutaan mennä jonnekin lämpimään, mutta ei tulikuumaan, ja rannalle, ei kaupunkiin. Aiotaan viettää kerranelämässä-kokemus hemmottellen itseämme, ja ei haluta stressata rahasta matkalla, siksi All Inclusive. Tällä tavoin ainoat mitä täytyy itse maksaa on ostokset ja tuliaiset, sekä jos jotain käydään syömässä tai juomassa hotellin ulkopuolella. Gran Canarialla on paljon kaikkea nähtävää, ja saari on sinänsä sen verran pieni että ei ole ollenkaan poissuljettua että kierrettäisiin muuallakin kuin vain tuossa Puerto Ricon alueella. Puerto de Moganiin ainakin haluan viedä Mikan, se oli niin kaunis paikka - sinne menee kivoja laivareissuja Puerto Ricon satamasta!
Kuva Moganista, keväältä 2009.
Kanarialle kestää noin 6 tuntia lento, aikaero on -2tuntia Suomen ajasta. Valuutta on euro, kieli jota puhutaan on espanja ja matkustusasiakirjaksi riittää henkilökortti, tai sit tietty passi. 
Lento tulee Las Palmasiin, josta menee noin 45-60min Puerto Ricoon. Lentokenttäkuljetus on järkevä varata hotellia varatessa. Kannattaa tutustua Tjäreborgin Reittioppaaseen sekä Kohdeoppaaseen.

Kuva täältä.
Puerto Ricon satamasta järjestetään erilaisia veneretkiä: hainkalastusta, urheilukalastusta, purjehdusretkiä, katamaraaniristeilyjä Euroopan suurimmalla purjekatamaraanilla sekä delfiinisafareita. Puerto Ricon rannalla on useita aktiviteetteja joihin voi osallistua:
• Jetski, n. 40 e/25 min. 
• Polkuvene, n. 10 e/tunti 
• Laskuvarjo, n. 40 e/10 min. 
• Tandemlento, n. 60 e/10 min. 
• Banaanivene, n.6 e/10 min. 
• Surffaus, n. 10 e/tunti 
• Purjehdus, n. 12 e/tunti 
• Laser (nopeampi purjevene), n. 14 e/tunti 
• Pieni moottorivene (kumivene), n. 45 e/tunti 
• Kajakki, n. 10 e/henkilö, 12 e/2 henkilöä/tunti
Puerto Ricon hotellit ja ajo-ohje lentokentältä.
Kuva täältä.
Puerto Ricon alueella on Tjäreborgin listoilla 46 hotellia
Puerto Ricon hotellitarjonnasta kuudessa hotellissa on mahdollisuus 
All Inclusiveen - osassa sisältyy hintaan, osassa lisämaksusta. 
Listaan nämä kuusi hotellia tähän:

Servatur Puerto Azul. Kuva täältä.
SunConnect Servatur Puerto Azul: 3,5 tähteä. All Inclusive sisältyy hintaan. Sopii loistavasti perheille. Huoneistoja jopa 8 hengelle. 2 uima-allasta, lastenallas, allasbaari, 2 baaria, 2 ravintolaa, minimarket, lasten kerho ja leikkipaikka. Lähin ranta 1km ja paikalliseen keskustaan 400metriä. Internet koko hotellissa sisältyy hintaan. Käytössä MySunConnet-sivu, josta näkee treeniohjelmaa, aktiviteettitietoja, tietoa retkistä, säästä ja ruokailusta yms. Kaikissa SunConnect Resorts -hotelleissa on runsaasti informaatioon, aktiviteetteihin ja viihteeseen liittyviä interaktiivisia ratkaisuja

Ocean Hill. Kuva täältä.
Prime Select -hotelli Ocean Hill: 4 tähteä. Ikäraja hotelliin 16vuotta. All Inclusive lisämaksusta, vaihtoehtona myös Holiday Inclusive. Ilmainen internet koko hotellin alueella. Kaksi allasaluetta (osasta huoneita suoraan pääsy altaalle), allasbaari, ravintola, baari, minimarket ja kuntosali. Lähin ranta 1,5km ja paikalliseen keskustaan 300m.

Eden: 4 tähteä. All Inclusive lisämaksusta. Samaan huoneistoon mahtuu parhaimmillaan 6 henkilöä yöpymään. Uima-allas, lastenallas, allasbaari, ravintola, minimarket.  Ilmainen internet vastaanotossa, huoneisiin lisämaksusta. Paikalliseen keskusta 300m ja lähin ranta 1,5km. Koko perheen hotelli, vaikkei ole luokiteltu lapsiystävälliseksi.

Family Garden -hotelli Altamar: 4 tähteä. Perheystävällinen hotelli, jossa All Inclusive lisämaksusta. Ateriapaketin ottaneiden aikuisten seurassa olevat alle 12-vuotiaat syövät ilmaiseksi. Samaan huoneistoon mahtuu parhaimmillaan 5 henkilöä yöpymään. Kaksi uima-allasta, lastenallas, allasbaari, ravintola, kuntosali ja minimarket. Internet aulassa ilmainen, huoneisiin lisämaksusta. Lähin ranta 1,5km ja paikalliseen keskustaan 500m. Lapsille löytyy tekemistä ja leikkipaikkoja. 
 
Eden. Kuva täältä.
Altamar. Kuva täältä.
Marina Elite. Kuva täältä,

Marina Elite huoneistohotelli: 3,5 tähteä. Yksinkertainen All Inclusive lisämaksusta 30.4.2017 asti, sisältyy hintaan 7.10.2017 alkaen. Huoneistoon jopa 4 henkilöä. Yhteiset palvelut Balito Beach -hotellin (seuraavana listalla) kanssa. Useita uima-altaita, lastenallas, useita ravintoloita, allasbaari, minimarket kuntosali ja leikkipaikka lapsille. Lähimpään rantaan 1,4km ja paikalliseen keskustaan 1,5km. Internet koko hotellissa lisämaksusta (Balito Beachin vastaanotossa ilmainen).

Balito Beach. Kuva täältä.
Balito Beach huoneistohotelli: 3 tähteä. Kuuluu samaan hotelliin kuin Marina Elite, heillä on yhteiset palvelut. Yksinkertainen All Inclusive sisältyy hintaan. Huoneistoja jopa 6 hengelle.  Useita uima-altaita, lastenallas, useita ravintoloita, allasbaari, minimarket ja kuntosali. Lähimpään rantaan 1,4km ja paikalliseen keskustaan 1,5km. Internet ilmainen vastaanotossa, huoneissa lisämaksusta.

Muiden asiakkaiden matkakertomuksia Puerto Ricosta löydät 
Tjäreborgin sivuilta tämän linkin takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mielipiteitä otetaan ilolla vastaan! kommentoikaa jos vaan tulee jotain mieleen <3