15. lokakuuta 2016

Apua häihin netistä ja sovelluksista

Tähän postaukseen luetteloin itselleni hyödylliseksi kokemiani sivustoja ja sovelluksia joista toivon olevan 
apua myös Sinulle!
- luomaan uusia ja unohtamaan huonoja ideoita -
 Ennenkaikkea häiden kaipuuta ja innostusta 
lievittämään ja auttamaan

Ensimmäisenä listaan ehkä yleisimmät häiden suunnitteluun käytetyt sivut ja ostossivut :D Pinterest on taivas ideointiin ja siellä on kuvina vaikka mitä tuotoksia, "virallisilta" tahoilta ja sit ihan normi ihmisten kuvia on kans. Siks toi on kai niin huippu :) Voi selailla millä laitteella vaan, tabletti, tietsikka, puhelin <3

Ostostaivaita ovat EbayEtsyWishAliexpress ja Light in the Box. Näistä ei varmaan tarvii suuremmin kertoa - vapauta shoppailuholisti sisälläsi! :D Nämä on joillekin kyseenalaisia vaihtoehtoja, enkä tuomitse ketään - itse voin sanoa julkisesti että joitakin juttuja on tullu tilattua "kiinakaupoista" kun siellä vaan voi löytyy halvemmalla vaikka mitä. Wish on helpoin itselleni ainakin puhelimella, muita noista käytän pääasiassa koneella ollessa :)
Koristeita ja askartelujuttuja. Kertisastioita ja kukkia. Vaatteita ja asusteita, koruja ja kenkiä!


Ensimmäisenä häälehdistä tulee mieleen nyt Love Me Don jälkeen päällimmäisenä Häät-lehti ja heidän sivusto Häät.fi - ihan huippu! Sivuilla on uutisia häämaailmasta, tuoreita trendejä meikeistä, kampauksista ja puvuista, kaikesta häihin liittyvästä. Meidän häät-osioon voi luoda sähköpostiosoitteella omat häätyökalut joihin kuuluu muistilista, kutsuvieraslista ja budjettilaskuri. Siellä on myös hääpalveluhakemisto ja blogeja! Jeejee, hääblogeja !! <3

Mennään naimisiin -lehden sivut. Sivuilla on suunnittele omat hääsi osio :) Ja DIY vinkkejä häihin sekä apua häiden suunnitteluun <3 Ja hääblogi! itseasiassa heillä on tällähetkellä äänestys uudesta bloggaajasta ;) Äänestys on voimassa vielä tämän kuun loppuun (31.10.) ja siinä voi voittaa lippuja heidän tammikuun messuille <3
Sivuilta kopiotu teksti kertoo kaiken: "Yli 20 vuoden ajan olemme auttaneet morsiuspareja heidän hääsuunnitteluissaan. Täältä löydät morsiuspuvut ja vihkisormukset sekä mielenkiiltoiset artikkelit, jotka ovat apunasi aina kosinnasta hääjuhlaan." 
Muista osallistua Timanttijahtiin heidän sivuillaan!! Voit voittaa haluamasi kultasepän suunnitteleman sormuksen!
"Häiden koko valtakunta verkossa" - slogan kertoo jo kaiken? - Meidän häät 
Siellä on omat osiot morisamelle, jossa on kaikkea kauneudeusta häädieetteihin. Oma osionsa on pyhitetty hääpuvuille! Sieltä löytyy myös apuja häiden suunnitteluun sekä palveluhakemisto. (ei liity häät.fi sivuston meidän häät osioon josta oli edellisessä kohdassa)

Kätsy sivusto on Naimakaupat. Siellä on oma osionsa, työkalupakki, johon tehdään omat tunnukset ja sieltä löytyy vaikka mitä. Eikä maksa mitään. Vieraslista, tehtävälista, budjettilaskuri ja voi tehdä itseleen aikataulun hääpäivälle kätevästi. Voi tehdä kätevän lahjalistan jonka voi laittaa linkkinä esimerkiksi kutsuun. Se on tosin tällä hetkellä uudelleenrakennuksen alla, enkä tiiä miten se vaikuttaa toimintaan täl hetkel. Hääopas osiossa on oikeesti sit kaikkee!  Siellä on vaikka mitä, esim, lista hauskoista leikeistäHäiden jälkeen osiossa on matkakohteista, ohjeita hääkirjan tekoon sekä kiitoskorttien kanssa pähkäilyyn.
Amoriini - juhlaopas, somistevuokraamo ilmaista juhlaneuvontaa ja palveluhakemisto. Palveluhakemistossa voi tehdä esim. tarjouspyyntöjä kätevästi yhdellä lomakkeella. Siellä on eri alojen mukaan jaotellut listat palvelujen tarjoajista, ja pystyy tehdä haun tietystä palvelusta myös alueittain. Tässä esimerkkilinkki pitopalvelun hakemiseen Tampereelta :)

Morisuspari.fi sivusto on vastaavanlainen kuin edellisetkin hääsivustot. Täällä on myös osio Hääopas josta löytyy: 
Wedding Countdown Widget puhelimessa. Ihan huippu. 
Ihana nähä etusivulla puhelimen näytössä et montako päivää pitäis vielä jaksaa oottaa :D
Sit ku päästään lähemmäs häitä niin viittii laittaa jo tunnit ja sekunnitkin vihkimistä :D

AllSeated -sivusto on tosi jeeeeeba istumajärjestyksen kanssa. Ihan huippu. Ja vieraslistan kanssa kan. Tosi käytännöllinen. Tämäkin täysin englanniks. Palvelussa olis ulkomailla vaikka mitä lisähienoutta kun tuolla ei ole Suomen yrityksiä hirveesti ihmiset tallennellu... Ite oon käyttäny tota hahmottelemalla istumajärjestysvaihtoehtoja et miten asettelis ihmiset pöytiin. Kuvassa meidän vanha istumajärjestyspohja - en oo ehtiny tehä viel uuteen paikkaan tollasta.
Spotify on vastaus häiden musiikkiin! Esimerkiksi tämä on meillä todennäköisin vaihtoehto budjettisyistä :)  Monet luottavatkin siihen juhlissaan dj:n tilalla, näin myös me aiomme. Joidenkin hääsoittolistat ovat luojan kiitos julkisia, joten sieltä löytyy oikeesti vaikka mitä musiikki-ideaa. Ite oon ihastunu yhteen häiden ruokailun ajaks tehtyyn soittolistaan! Tätäkin voi käyttää laitteella kuin laitteella. Itsellä on käytössä tämä aktiivisesti koneella ja joskus kun oon reissussa niin puhelimella. Maksullisella Premium-versiolla voi ladata soittolistat etukäteen niin että musiikin voi soittaa Offline -tilassa, eli juhlapaikalla ei ole pakko olla erillistä nettiyhteyttä.

Häämusiikkeja oon kattellu myös Popmasterin sivuilta, ja oon harkinnu niiden palveluja myös meidän häihin. Joillakin hääkeikkaa tekevillä artisteilla ja yhtyeillä saattaa ollaa omilla sivustoillaan valmiita listoja myös. 


Musiikkiin löytyy apua myös Youtubesta. Suosikeistani löytyy mm. häämusiikkia ja DIY-videoita. Sinne voi tehdä itse omatkin (soitto)listat jos sinulla on Googlen tunnukset. Löytyy opastusvideoita kuinka tehdä häämeikkejä ja -kampauksia, askarteluja ja vaikka tanssiaskeleita :D

Tietenkin on myös Facebook, ja siellä eri hääryhmät ja kirppisryhmät. Itse kuulun 2016, 2017 ja 2018 hääryhmiin ja muutamaan hääkirppisryhmään. Olen tehnyt paljon löytöjä tuolta ja saanut ideoita ja vertaistukea ryhmistä. Kannattaa katsoa oman alueen Facekirppiksiä ja jotkut ovat tehneet ihan alueittaisia ja teemanmukaisia hääryhmiä, esimerkiksi Tampereen alueella on oma 2018 ryhmä ja talvimorsiamilla on oma ryhmä :)

Kirkon sivuilta löytyy vaikka mitä. Ainakin meijän paikallisseurakunnan (Tampereen ev.lut. srk) omat sivut - siellä on ihan tietojuttujakin jotka on hyviä paikkakunnasta riippumatta. Oman seurakunnan sivuilta voi löytää tietoa siitä saako kirkkojen pihassa heitellä riisiä tai yhtikäs mitään ja miten kirkon koristelu hoidetaan. Sekä tietenkin osoitteet ja numerot mihin soittaa kun haluaa varata pappia tai kirkkoa vihkimistä varten.

Olen ite tehny banneriviirejä tällä. typeA4 tein ton avulla herkkupöytä, photobooth sun muut viirit. kaikki aakkoset aina omille sivuilleen haluamallaan fontilla ja koolla yms. tosi kätsy ! en ite ainakaa jaksanu tapella wordin kaa, jotenkin se ei vaan näyttäny hyvältä enkä jaksanu ladata miljoonaa fonttia testatakseni mikä näyttäis kivalta.. tää oli jotenkin luontevampi heti. 
JuomanlaskijaI! Kun henkilömäärä on about tiedossa niin tällä voi laskee. So useful, käytännöllinen kun haluu tietää paljon mitäkin juomaa tarvii. Listalle saa myös alkoholittomia annoksia.
Tiloja tapahtumaasi voit selailla helposti Venuu-sivustoltaHakeminen omien kriteeriensä mukaan on melko helppoa! Ja voit tehdä hakuja muihinkin tarpeisiin kuin häihin. Kätevää: hakuun laitetaan mitä olet järjestämässä, henkilömäärä ja paikkakunta ja voila!
Valokuvia voi kasata kätevästi samaan paikkaan - tellabout - 
tänne vieraatkin voi laittaa niitä! Tähän tosin tutustuin vasta joten 
en osaa vielä tarkaan sanoo et mitä tykkään tästä ja 
otetaanko tätä sit käyttöön ollenkaan, saa nähdä :)
Design Your Wedding Day on sellainen appsi puhelimeen 
jota en oo vielä ladannut mut aion. Oon tutustunu siihen jo vähän 
ja vaikuttais tosi jees.
Kukkia oon katsellut muutamasta nettikaupasta, Kalevan kukkatukusta ja Juhlakukista. Ja tietenkin Pinterest on laulanut tässäkin aiheessa :D











bingo card generator: Täl sais ihan asiallisia hääbingoja 
- bingoja aiheesta kuin aiheesta - tosin ite ei nyt tullukaan käytettyä kun löysin valmiit pohjat :) Sivusto on tosin englanniks.

Lastennurkkaukseen tulee värityskuvia, ja niitä löytyy hienoja täältä. Listalla on kaikkea Disney-piirretyistä Angry Birdsiin ja Batman värityskuviin. Kannattaa tutustua jos aikoo harkita lasten nurkkaan värityskuvia.


Olin listaamassa tähän myös häämatkoihin liittyviä linkkejä, mutta totesin et teen niille ihan oman postauksen, tästä ois tullu muuten liiiiiiian pitkä ja haluun kirjottaa vähän enemmänkin tekstiä sit matkustamisesta noin muutenkin :)  eli jää odottelemaan ;)

Laita kommentteihin juuri SINUA 
auttaneet sivustot ja applikaatiot!
Mistä olet tykännyt ja kokenut hyödylliseksi?
Oliko tästä postauksesta apua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mielipiteitä otetaan ilolla vastaan! kommentoikaa jos vaan tulee jotain mieleen <3