23. tammikuuta 2017

Meikkikurssi by Oriflame


Tässä tulee esimakua, ikäänkuin intro, myöhemmin tällä viikolla olevaan kauneusiltaan liittyvään meikkipostaukseen. Jos muistat, niin arvoin viime vuoden puolella kauneusiltaa, jossa mahdollisuus päästä meikattavaksi tai meikata itse Oriflamen tuotteilla, ideana häämeikki. Tämä toteutuu keskiviikkona - toivottavasti saan postauksenkin tehtyä nopeasti sen jälkeen.

Tämän vuoden alussa tulee pieni koulutusbuumi Oriflamella, joka alkaa meikkikoulutuksella. Kaiken kaikkiaan näitä tulee olemaan neljä kurssia: meikki. vartalonhoito ja kaksi ihonhoitokoulutusta. Kaikki kun on käynyt, voi hakeutua Oriflamen kauneusneuvojakoulutukseen! Katsotaan jossei uran luominen hääalalla onnistu niin sit suuntaan tuonne täysinvoimin. Nämä koulutukset meille pitää Ritva Aalto Oriflamen Beauty Academysta. Hän opiskelee tällä hetkellä kosmetologiksi. Tähän tekstiin tulee hänen antamiaan vinkkejä mitä opin neljän tunnin koulutuksen aikana, sekä kuvia mun pärstästä eri meikkausvaiheiden välissä. Sain myös luvan laittaa Ritvan tekemästä "esittelymeikistä" kuvia. Tämän pikameikin hän teki yhdelle alueemme edustajista, Helille, joka oli kertaamassa tietouttaan :) Aloitimme sillä, että Ritva meikkasi Heliä, ja "luennoi" samalla mitä teki ja miksi. Sitten oli meidän vuoro meikata itse itsemme ja samalla hän näytti powerpoint-esitystä meikkaamisen vaiheista, vinkeistä ja muutamista Oriflamen tuotteista. Samalla saimme kysyä lisätietoja tai apua meikkaamisessa, esimerkiksi sävyvalinnoissa ja tuotteiden valitsemisessa. Kuitenkin suurimmalle osalle nämä tuotteet olivat ennestään jotenkin tuttuja ja joitakin saatamme jo käyttää, niin ohjeistus oli että kokeilkaa teille uusia tuotesarjoja ja sävyjä. Uskaltakaa!

Oriflame-edustajat voivat opiskella kauneudenhoidon perustaidot Oriflame Beauty Academy -peruskoulutuksissa. Heillä on myös mahdollisuus osallistua monimuotokoulutuksena tapahtuvaan Oriflame Kauneusneuvoja -koulutukseen tai Oriflame Yrittäjäkouluun. Alueelliset Oriflame Beauty Academy -koulutukset ovat hauska ja nopea tapa oppia kauneudenhoidosta ja Oriflame-tuotteista. Jokainen asiakokonaisuus antaa paljon uutta tietoa ja vahvistaa tuotteiden tuntemista. Pääpaino koulutuksessa on tuotetiedolla ja myyntikoulutuksella. Ihonhoito- ja meikkivinkit antavat varmuutta omaan kauneudenhoitoon ja asiakaspalveluun. Yhden illan kestävien ihonhoito, vartalonhoito ja meikkikurssien aikana harjoitellaan opiskeltavia asioita sekä teoriassa että käytännössä. Koulutuksia ohjaavat Oriflamen omat Kauneusneuvojat. Kurssilainen saa jokaisesta asiakokonaisuudesta Oriflame Beauty Academy -diplomin. Ne kertovat osallistujan kiinnostuksesta kauneudenhoitoon ja hyvistä tiedoista kosmetiikassa."

Poimittu täältä.

Meikki tehdään yleensä tässä järjestyksessä:
Puhdistus
Meikinalusvoide tms. pohjustustuote
Meikkivoide
Peiteaine
(Valokynä)
Puuteri
Luomiväri - häivytys
Rajaus - häivytys
(Taivutus)
Ripsiväri - useampi kerros, dramaattisempi tulos
Kulmakarvat
Varjostukset, Poskipuna ja Korostus
Huulten rajas
Huulipuna
Jotkut tykkäävät tehdä ensin silmämeikin, ja vasta sitten pohjan. 
Tämä on suositeltavaa jos on kovin varisevaa silmämeikkiä!

Kestävän huulimeikin teet näin:
Pohjalle meikkivoide, sitten puuteri. Tämän voit halutessasi toistaa useamman kerran.
Sitten rajauskynä. Muista olla huolellinen ulkonurkkaa piirtäessäsi. Väritä sitten huulet kokonaan rajauskynällä.
Lisää sitten huulipuna. Paina huulet esim. wc-paperiin ja taputtele sitten puuteria siihen päälle. Tämän voit toistaa niin monta kertaa kuin itse koet tarpeelliseksi.
Halutessasi, voit lisätä punan päälle myös kiiltoa. Voit levittää kiillon koko huulille, tai vain huulten keskikohtiin - tämä luo muhkeutta huuliin.
Muista pitää huulistasi huolta! Käytä suojakerrointa ja muista kuoria niitä välillä!
Tässä tulee listausta muistiinpanoistani mitä tein illan aikana:
- Meikatessa muista pitää peili KASVOJEN TASALLA!
- Meikki tulisi tehdä mahdollisimman luonnonvaloa vastaavassa valossa. Päivänvalolamppuja voi käyttää myös (kelvinmäärä yli 3000, mieluusti 6000 jos haluaa mahdollisimman päivänvaloavastaavan - sinertävä sävy valossa)
- Jos sinulla on avonainen kaula-aukko niin muista levittää meikkiä myös dekolteelle - HÄIVYTTÄEN JÄLJET!
- jos sinulla on lyhyet hiukset tai pidät hiuksia kiinni, niin meikkiä myös korviin
- jos käytät meikinpohjustusvoidetta, älä laita sitä luomille! Silmälle on oma pohjustustuotteensa. Tai voit käyttää meikki- tai peitevoidetta pohjustuksena luomiin.
- Kaikki voiteet kasvoille KÄMMENSELÄN KAUTTA
- Silmän rähmiminen ja turpoaminen voi johtua siitä, että käytät päivävoidetta luomilla. Älä tee niin! Luomille saa laittaa vain silmänympärysvoidetta joka soveltuu siihen, kaikkia niitäkään ei saa laittaa liikkuvalle luomelle!
* Oriflamen tuotteita ajatellen, Tender Care on sellainen voide jota voi laittaa liikkuvalle luomelle jos se kaipaa kosteutusta
* Helokinkukkaöljyä voi käyttää myös liikkuvalle luomelle
- Silmänympärysvoide tulisi ottaa käyttöön viimeistään silloin kun alat meikkaamaan!
- Meikkivoiteen sävy testataan leukapieleen. Jos arvot kahden sävyn välillä, niin levitä väriä rohkeasti korkeammalle kohti poskea, josta erotat kumpi on parempi
* kesälle ja talvelle omat sävyt!
- Ihon sävyä voi sameuttaa elämäntyyli: tupakointi, stressi ja ravinto tärkeimpinä mainittavia!
- Puuterin levittämiseen voit käyttää sivellintä tai puuterivippaa - vipalla tulee peittävämpi jälki. Sudilla tehdessä muista pienet liikkeet. Jos teet pidempiä siveltimenvetoja niin muista töpötellä väriä myös!
- siveltimiin liittyen: luomivärisiveltimellä saat vähän kevyempää jälkeä kuin luomiväriaplikaattorilla (se vaahtomuovisienimäinen suti). Siveltimellä levitetty luomiväri voi varista silmänalusille helpommin kuin aplikaattorilla levitetty. Meikkisienellä saa putsattua varisseet luomivärit melko helposti. Aplikaattorilla saat myös vahvempaa väriä luomille kostuttamalla sen. Luomiväriäkin olisi hyvä levittää kämmenselän kautta (kopauta siveltimestä ylimääräiset värit kämmenselälle, josta ne voi sitten käyttää meikissä myös)
- Jos sinulla on silmälasit, niin tee vahvempi silmämeikki! Lasit himmentää värejä.
- Oriflamen tuotteita ajattelen, Nature Secrets-tuotelinjan shamppoolla ja palasaippuoilla voi pestä siveltimiä. Tähän voit käyttää myös marseillesaippuaa tai ihan siveltimille tarkoitettuja puhdistustuotteita. MUISTA KUIVATA SUDIT VAAKATASOSSA TAI YLÖSALAISIN!
- Luomiväri häivytetään pienillä liikkeillä
- Rajaus tehdään ulkonurkasta ylöspäin
- Silmänrajauskynän ja kajalin ero on siinä, että rajaus laitetaan silmän "ulkopuolelle", kajal menee ripsien tyveen luomen "sisäpuolelle". Kajal on pehmeämpi kuin rajauskynä. Silmänrajauskyniä voi käyttää myös kajalina jos kynässä ei ole glitteriä (tämä voi vahingoittaa silmää)
- Ostaessasi uuden rajauskynän (silmille tai huulille) niin teroita se ennen käyttöä! Niissä on suojaava vahakerros pinnassa jonka takia väriä ei välttämättä tule! Ennen kuin teroitat pidä kyniä vaikka yön yli jääkaapissa
- Jos ripsiväriä menee iholle, niin anna sen ensin kuivua ja vasta sitten putsaa topspuikolla. Muuten vain levität väriä ympäriinsä
- Ripset tulee taivuttaa ennen ripsiväriä. Vain vedenkestävien ripsivärien koostumus kestää taivuttamisen värin levittämisen jälkeen, vaikkei sekään ole kovin suositeltavaa!
- Ripsiväriä levitettäessä ensimmäinen kerros tehdään siksak-liikkeellä. Jos harjassa on kahden pituisia harjaksia (toisella puolella pitkät ja toisella lyhyet) niin siksak tehdään lyhyellä puolella ja pidemmällä levitetään väriä ripsen pituuksiin
- Ripsiväriä voi levittää myös viuhkasiveltimellä!
- Ripsiväriputelista pitää kuulua suukon ääni, josta tiedät ettei väri ole pilalla!
- Älä pumppaa harjaa pulloon, se vie pulloon vain ilmaa joka kuivattaa väriä!
- Jos olet käyttänyt ripsaria silmätulehduksen aikana, niin heitä se roskiin!
- Kulmakarvat värjätään lyhyillä vedoilla. Voit käyttää kynää, luomivärin tyylistä väriä, vahaa, geeliä, tussia.. nykyään löytyy vaikka mitä.
- Kulmakarvan malli tulisi olla siipimäinen, ja kulma ei saa olla liian jyrkkä! Ja kulmakarvoja saa nyppiä myös kulman yläpuolelta!
- Poskipuna levitetään kolmosen mallin mukaan - keskelle tulee vahvin väri
(- Mitä enemmän ikää, sitä korkemmalle voit laittaa poskipunaa)
- Varjostus leukapieliin ja hiusrajaan. Jos haluat kaventaa nenää, niin laita myös nenävarren sivuille varjostus ja keskelle korostusväriä.
- Aurinkopuuteria voi levittää koko kasvoille!
- Tosin kuin useimmat luulee, niin mineraalimeikit aiheuttavat helpommin reaktioita herkälle iholle kuin "synteettisemmät" tuotteet
- Jos silmäsi ovat taipuvaiset vuotamaan, niin käytä silmätippoja tai silmäsuihketta, joita myydään apteekissa. Kysy apua apteekin työntekijöiltä! Ritva suosittelee, ja antoi meidän kokeillakin, Tears again -nimistä silmäsuihketta! Vaikutuksen huomasi jo kerran kokeilusta!
- Huulipunansävyt testataan sormenpäihin, ei kämmenselälle!
KUVAT MINUSTA:
1. Puhdas pohja 2. Meikin pohjustusaine ja meikkivoide
 3. Meikkevoiteen päälle peitevoide 4. Sitten puuteri - eli pohja valmis
 5. Sit olis luomiväritkin kehissä 6. huulet *puspus*
7. ja 8. lopputulos :)

Kuvat Helistä:1 kommentti:

  1. Teksti oli aivan loistava! Kaikki oleellinen mainittu ilman turhuuksia. Meikeistä tuli myös upeat. Oli ilo lukea ja luen vastaisuudessakin. T:Nuorukainen koulutuksesta

    VastaaPoista

mielipiteitä otetaan ilolla vastaan! kommentoikaa jos vaan tulee jotain mieleen <3