29. tammikuuta 2017

Häähumua Ideaparkissa

Ideaparkissa järjestettiin lauantaina 28.1. Häähumua -tapahtuma. Sen järjesti Tredun opiskelijat. Opiskelijat matkailu-, hius- ja kosmetologi, liiketalous, sisustus sekä leipomo-konditoria alalta yhdistivät voimansa.
Paikalla oli muutama esittelypiste sekä laaja valikoima erilaisia hääkakkuja - nämäkin opiskelijoiden tekemiä! Ohjelmassa oli muotinäytöstä, leikkivihkiminen ja papin antamia vinkkejä, ohjelmaideaa sekä Annie esiintymässä eri kokoisilla kokoonpanoilla. Annie oli ihana, ja tuli sitä itse laitettua hänelle tarjouspyyntölomake, kun meillä tämä on vielä reilusti hakusessa et miten me nyt toteutetaan meidän häiden musiikit... Papin ideoista laitan tuonne alemmas enemmän, siitä sai jopa jotain vinkkiä! Paikalla oli myös Lempäälän seurakunnalta pieni pöytä jossa oli vinkkejä parisuhteeseen. Sait ottaa mukaan joko totuus tai tehtävä -lapun, ja toteuttaa sen puolison kanssa sitten myöhemmin. Lisäksi Kärppälän Rusthollilla oli esitteitä jaossa. Vaihmalan Hovilla oli pieni pöytä jossa yksinkertainen kattaus.
Loppupeleissä olin itse todella pettynyt koko tapahtumaan - erityisesti ohjelmaideoihin - olisin odottanut että opiskelijoilta tulisi jotain uutta ja tuoretta näkemystä, mutta kaikki neljä leikkiä jotka he esittivät olivat vanhimpia mitä löytyy (lue: kuluneita). Toteutus oli myös melko huonosti tehty sillä kaikki vaati vapaaehtoisia, ja heidän huhuillessa lavalla ihmisiä osallistumaan niin itselle tuli vain myötähäpeää tilanteesta. Loppujen lopuksi suurin osa jotka osallistui leikkeihin oli joko opiskeljoita tai sitten Annien bändin jäseniä... Jos jäi vaivaamaan niin leikit oli: kenkäleikki, tarinaleikki, tuolileikki ja tiedätkö tämän puolisostasi (jos vastasi väärin, sai jonkun tehtävän)...

 
1. Vaihmalan Hovin pieni ständi jossa söpö kattaus.
2. Mummolan lahjapuodin kierrätysmateriaaleista tehtyjä pitsilaukkuja sekä sormustyyny
3. Royal Bakeryn kakku
Alla Sinellin esittelypöydät


- kierrätysmateriaaleista tehtyjä laukkuja!
Hänen normaaliin tyyliin kuuluu nuo mustapohjaiset laukut, mutta hääteemaan liittyen nyt valikoimissa oli myös valkopohjaisia laukkuja. Mahdollista on myös saada värillisellä pitsillä koristeltuja laukkuja!

Kenkis - kepeitä askelia ja makeaa elämää
- kierrätysmateriaaleista tehtyjä kenkiä!
Voitte tilata vaikka samasta kankaasta tehdyt kengät sulhon, tai vaikka kaasojen kanssa. Itse rakastuin kenkiin joissa oli leivosvuuat koristeena!
Papilta saamia ideoita
Pappina paikalla oli Vesilahden seurakunnan Harri Henttinen. Hauska persoona, ja yhteensattuma oli kiva kun meidäthän vihitään Vesilahden kirkossa.
- vihkitilaisuuteen kaikki mukaan 
(kuitenkin vain sellaiset kenet itse haluatte)
- Hääkynttilän sytytys on nouseva trendi vihkimisessä. Esimerkiksi avioparin äidit voivat olla antamassa liekkiä parin kynttilöihin. Tätä kynttilää voi sitten polttaa aina vuosipäivinä, ja sitä voi käyttää myös esimerkiksi tulevien lasten kastekynttilän sytyttämiseen.
- Morisanta ei ole pakko saattaa juuri hänen isä. Se on aina suuri kunnia saattaa morsianta, ja henkilö voi olla kuka tahansa hänelle tärkeä ihminen - veli, isoisä, poika...
- Muista miettiä vihkitilaisuuden musiikkeja ajoissa. Kanttorille on hyvä esittää toiveet ajoissa, jotta hän ehtii harjoitella mahdollisesti uusia kappaleita.
- Tilaisuudessa voi olla myös jokin musiikkiesitys
- Vihkitilaisuudessa joku avioparin läheisistä voi lukea jonkin Raamatun tekstin, tai ei ole pakko olla edes Raamatusta.
- Sormusvalat ovat yleistynyt trendi vihkitilaisuuksissa
- Suudelma voi tulla myös seremonian loppuun
- Nykyään ei aina tiedä mikä tulee olemaan pariskunnan uusi nimi, ja tuleeko edes sellaista. Siksi hieno tapa on antaa papin esitellä pariskunta lopussa - aplodien kera. Esimerkiksi "Minulla on ilo esitellä teille herra ja rouva Nieminen"
- Vihkiminen saa ja pitää olla persoonallinen
- Tilaisuudessa voi olla teema: väri, harrastus, aikakausi... you name it!
- Häissä SAA NAURAA!
- ilmoittakaa papille ajoissa kaikki yllätykset! Tämä on tärkeä myös kaasoille ja bestmaneille tietää, jos vaikka ohjelmaan tulee avioparilta tiedossaolematon esitys
- Kirkkoa saa yleensä koristella, mutta tämä on kirkkokohtaista! Kysy asiasta suntiolta.
- Sovi valokuvausasiat etukäteen. Jos sinulla on kuvaaja, niin katsokaa etukäteen paikka hänelle josta saa hyvin kuvia tilaisuudesta.
- Alttarille päin katsottaessa morsiamen puoli on vasen ja sulhasen oikea

"Parisuhteessa ensin rakastaa toisen täydellisyyttä. Ajan kuluessa oppii rakastamaan toista epätäydellisyyksistä huolimatta. Vuosien saatossa rakastaakin toisen epätäydellisyyksiä!"
- Harri ei muistanut kenen lainauksesta tämän sanoi, mutta jotain tohon suuntaan!

"Leikkivihkiminen"
Muotinäytös jossa mallit ovat Tredun opiskelijoita ja heidän kavereita/perhettä. Tämäkin oli toisaalta pettymys, luulin että olisi enemmän hääpukuja. Myös olisin odottanut että malleja olisi vähän ohjeistettu kävelyyn, kaikki tuntuivat juoksevan lavalla, eikä hymyä näkynyt monen kasvoilla... pienet lapset piristivät näytöstä huomattavasti!

 Vaatteita näytöksessä oli Aleksi13, Haloselta, Muotitalo Tyynelästä, Rilsiltä, Espritiltä, YourFacelta. Meikit ja kampaukset on tehnyt opiskelijat, Hairlekiinin yhteistyöllä.

Yksi muotinäytöksessä nähdyistä asukokonaisuuksista on kierrätysmateriaaleista tehty. Materiaaleina on käytetty mm. Fazerin sinisten konvehtikääreitä. 
Kokonaisuus osallistuu kilpailuun KierrätysSuomi100.
"Viisi käsityöläistä yhdessä valmisti asukokonaisuuden Suomen juhlavuoden kunniaksi. Mummolan lahjapuoti valmisti karkkipapereista, tölkinnipsuista ja vanhoista verhoista upean juhlapuvun. RISAko valmisti laukun, Kenkiks valmisti asuun kierrätyspisteistä ja nauhoista juhlakengät, Ristiretket.fi valmisti kokonaisen korusarjaan kierrätysmateriaaleista ja Moribana loihti juhlijalle hiuskoristeen."
- lainattu ja muokattu RISAkon Facebook-päivityksestä


KAKKUJA
Kakut oli kyllä hienoja, ja täytyihän sitä pitää mielessä että nämä on opiskelijoiden tekemiä. Kuitenkin, olin näihinkin siinä mielessä tosi pettynyt, sillä jälki oli suurimmassa osassa melko huolimatonta. En tiedä onko tullut kiire vai mitä, mutta saumakohtia esimerkiksi näkyi ihan liikaa.. Lisäksi kokemusta huononsi se, että kun menin leikilläni jollekin opiskelijoista sanomaan että ketkäs nämä kaikki kakut sitten syö, niin vastaus oli tosi töykeästi todettu "eihän noi ole oikeita kakkuja, vaan muovia jotka on koristeltu"
Tuli itselle vähän sellainen olo, että hei joo, kyl mä sen tiedän, eihän noi kakut olis muuten säilynyt siellä yön yli vaan olis lösähtänyt kasaan. Toisaalta tämä noissa kakuissa hämäsi myös - pystyisikö kaikkia noita toteuttaa oikeaan kakkuun? Osa yksityiskohdista vaikutti sellaiselta että toteutus voisi olla vaikeaa, jos pitäisi ottaa huomioon lämpötilat ja kakun koristeluun menevä aika... muutamassa paino mietitytti myös - miten noin painavan kakun pohjimmainen kerros pysyy kasassa, kun päällä on todella paljon painoa kun olisi kyseessä oikea kakku. Oli myös hassua nähdä vain yksi nakedcake - sehän on nyt muodissa! Ihana oli nähdä paljon värejä ja rohkeita ideoita - mm. sateenkaarikakku!

Mitä mieltä muut olitte tapahtumasta, sen toteutuksesta, ohjelmasta ja etenkin KAKUISTA?!

1 kommentti:

  1. Kakut pysyvät kyllä kasassa, kunhan niissä on asianmukaiset kakkutuet sisässä, vaikka ne olisivatkin tuommoissia isoja ja monikerroksisia :) Itseä ärsyttää monesti tuo huolimattomuus, mitä harrastaa myös ihan kakkuja työkseen tekevät! Siinä oli yksi syy, miksi meidän häihin meinasi kakkujen suhteen kriisiä pukata kriisin perään :D

    VastaaPoista

mielipiteitä otetaan ilolla vastaan! kommentoikaa jos vaan tulee jotain mieleen <3