20. syyskuuta 2016

Voihan sääntösuomi - hupilupa

Ilmoitus alkoholitarjoilusta poliisille

Huoh. Onneks törmäsin facebookin hääryhmässä keskusteluun jossa eräs bride-to-be mainitsi että heidän juhlapaikka haluaa että he hankkivat tämän luvan. On siis joillekin tilantarjoajille ihan pakollinen. Aluks ihmettelin asiaa mut googlailin ja kyllä, periaatteessa tälläinen lupa täytyy hankkia. Hupilupa.

"Alkoholilain 59§ mukaan yksityisessä, suljetussa tilaisuudessa saa nauttia alkoholia, jos tilaisuuden järjestäjä on tehnyt asiasta ilmoituksen poliisille. Ilmoitusvelvollisuus ei koske yksityisissä tiloissa järjestettäviä tilaisuuksia (esim. yksityisasunnot) eikä sellaisia yksityistilaisuuksia, jotka järjestetään ravitsemisliikkeessä (esim. ravintola tai kahvila) tai muussa sellaisessa paikassa, josta voi ostaa ruokaa tai virvokkeita (ei alkoholijuomia).

Tämä ilmoitus koskee vain tilaisuudessa tapahtuvaa alkoholin tarjoamista. Jos alkoholista peritään maksua, on kyseessä anniskelu, joka edellyttää omaa lupaansa. Tämä koskee myös epäsuoraa maksun perimistä, esimerkiksi tilaisuuksia, joissa illalliskortin hintaan sisältyy ruuan kanssa nautittavaa alkoholia.

Alkoholilaki 58§ ja 59§"
http://www.poliisi.fi/luvat/muut_lupa_ja_ilmoitusasiat/ilmoitus_alkoholitarjoilusta

Jos ymmärsin oikein niin tälläinen lupahakemus maksaa 16e

Tällä sivulla oli kans jotain järkevää asiasta :D
http://www.yksityistilaisuudet.fi/ilmoitus_poliisille.php

Koska siitä ei ikinä tiedä jos tulee häissä tilanne et joutuu kutsua poliisit paikalle niin onhan toi varmaan ihan hyvä olla olemassa. Ja tyyliin 10000e budjettiin 16e ei tunnu oikeestaa missää :D

Eli kanssamorsiamet - kaikki tukkimaan suomi.fi asiointisivusto :D
http://www.suomi.fi/suomifi/suomi/asioi_verkossa/lomakkeet/pol_alkotar/index.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mielipiteitä otetaan ilolla vastaan! kommentoikaa jos vaan tulee jotain mieleen <3