28. toukokuuta 2017

Hääpäivän päivämäärän merkitys

Mitä päivämäärällä on väliä? 
Itse tapahtumahan tekee siitä päivämäärästä merkityksellisen, joten tarvitseeko sillä olla jo etukäteen jotain syvällisempää merkitystä?

Vanhempien tai isovanhempien hääpäivä, jonkun tärkeän ihmisen syntymäpäivä.Monille on tärkeää, että päivämäärä on jollain tapaa helppo muistaa - joko ennestään tuttu tapahtuma päivässä tai ihan vaan helppo numerosarja. Esimerkiksi tänä vuonna suosittu päivä on ollut 1.7.(20)17 ja ensi vuonna vastaavasti 18.8.(20)18, jotka ovat osuvasti lauantaita.

Useimmiten mennään vaan sen mukaan mikä päivä on jossain lempi kirkossa tai juhlapaikassa vapaana, ja se on sitten hääpäivä. Tällä kaavalla oltaisiin varmaan mekin menty, mutta kirkko jonka halusin olikin tosi helposti varattavissa meidän päivällä. Nykyään ihmisillä on tiettyjä valokuvaajia tai muita palvelvuntarjoajia joiden mukaan saatetaan myös valita päivämääriä.

Siviilivihkimisien yleistyessä mahdollistuu myös päivämäärien laajempi kirjo. Ei ole pakko ajatella että mitkä päivät ovat lauantaita, vaan kaikkina päivämäärinä voi mennä namisiin.

Naimisiin mennessä voidaan ajatella myöskin käytännöllisyyttä, tai yllätyksiä - hääryhmissä törmää nykyään monesti siihen että lapsen ristiäisissä vihitään samalla vanhemmat. Tämä on omasta mielestäni tosi kaunis ajatus! Jossen olis aina haaveillu isoista häistä suvun kesken niin tää olis ollut varsin passeli vaihtoehto meillekin <3

Yllätyshäitä ajatellen monet tekevät niin että menevät pienessä piirissä naimisiin . jotkut hiljaisuudessa yllätyksenä tai julkisesti, ja sitten myöhemmin vietetään isommat juhlat.

Me menimme kihloihin 20.1.2016 ja kaksi vuotta siitä eteenpäin oli sopivasti sama päivä lauantai. Mika on tosi huono muistamaan päivämääriä, lähes kuuden vuoden jälkeen hän ei silti muista syntymäpäivääni :D Siksi totesimme, että on helppo muistaa sit tuo päivä, kun nyt jo voi takoa päähänsä sen kihlapäivänä ja sitten vastaavasti myös vihkipäivänä. Halusin myös talvihäät joten ei siitä tarvinnut paljoa keskustella. Päivämäärällä ei ole muuten mitään ihmeellistä aiempaa tarkoitusta. Tämä versio sopi sitten meille parhaiten :)

Ja uudelleen pakko toistaa mitä alussa on - teidän hääpäivänne tekee juuri siitä päivämäärästä merkityksellisen!

Mikä teillä on taustalla hääpäivän päivämäärän valinnassa?

6 kommenttia:

 1. Meidän tuleva hääpäivä on muiden sanelema. Ei juhlapaikan taikka edes kirkon. Vaan 2 juhliin kutsuttavan vieraan. Toinen on siskoni joka asuu englannissa ja toinen paras ystäväni, joka taas on Saudeissa. Kysyimme heidän suomenloma ajankohtaa, varmistimme että myös tulevan miehen vanhemmat ja veli (jotka siis brittejä) voivat oman loman tänne ajoittaa jompanakumpana vknloppuna ja sitten etsimme paikan sen mukaan, mikä olisi vapaana. Ja näin me päädyttiin 5.8. Toki asiaa auttoi myös se, etten ole liian kranttu monenkaan asian suhteen. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hyvä pointti et tälläinenkin voi vaikuttaa päivämäärään! Onneks teille löytyi kaikille sopiva päivä kuitenkin :)

   Poista
 2. Meillä hääpäivä valikoitui tasan 6 kk päähän kihlapäivästä! Sinänsä päivällä ei ollut suurempaa merkitystä, mutta tuntui kivalta valita sellainen, joka osui tasan puolen vuoden päähän - se kun vielä sattui sopivasti olemaan kesälauantai.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä samaan tyyliin, tosin tarvittiin 2vuotta kihlautumisen jälkeen :D

   Poista
  2. Toiset toimii paremmin vähän lyhyemmän tähtäimen suunnitelmilla :D Puoli vuotta oli hyvä, niin en ehtinyt liian pitkään mitään hääideoita vatvomaan tai stressaamaan.

   Poista
 3. Me mentiin toukokuussa naimisiin ja elokuussa vietettiin hääjuhlaa. Elokuun päivämäärä valikoitui puhtaasti fiiliksen mukaan. Sulhasen toiveesta olisi valittu sama naimisiin menopäivä kuin kihlajaispäivä, mutta sitten kävikin niin, että kyseinen päivä oli sinä vuonna helatorstai. :D

  VastaaPoista

mielipiteitä otetaan ilolla vastaan! kommentoikaa jos vaan tulee jotain mieleen <3