11. tammikuuta 2018

Kuulutukset!

Tuli tässä häiden lähestyessä mieleen muistutella teitä ihania lukijoitani siitä, 
minkä itse eilen tajusin mokanneeni :(

KUULUTUKSET!

Tajusin, kun isäni alkoi puhua kuulutuksista, että mulla ei ollut aihe tullut mieleen sitten ollenkaan. Olen tilannut esteettömyystodistukset sun muut, ja kun käytiin papin kanssa puhumassa niin ei hänkään maininnut kuulutuksista erikseen mitään. Kai oletin että se tulee automaattisesti "niinkuin ennen vanhaa".. Onneksi oma maailmani ei nyt asiaan kaadu, mutta äitini pettyy pahasti kun ei saa leikata lehdestä kuulutusta talteen itselleen :DD (ja ehkä itsekin, kun en saa hääkirjaan talteen tuota leikkelettä :DD)

Ennen esteiden tutkintaa kutsuttiin kuulutuksien hakemiseksi, mutta nyt nämä ovat kaksi eri asiaa. Tämä on ollut siis "pakollinen" juttu jossa ollaan tutkittu esteet avioliitolle, ja samalla siihen on liittynyt se, että kirkossa kuulutetaan jumalanpalveluksen yhteydessä avioliittoon astuvia. Joissakin seurakunnissa myös kirkkosanomissa tai nettisivuilla julkaistaan tämä tieto myös. Mutta nykyään tämä on erillinen palvelu, joka pitää tilata joko samalla kun laittaa esteettömyystodistushommat etenemään tai sitten erikseen lähettää lomakkeen eteenpäin. Ja tämä siis koskee vain kirkollisia vihkimisiä, eli siivilivihkimiseen ei tarvii tätä stressata!

Koska olen itse Tampereelta, niin laitan tähän linkin Tampereen seurakuntien lomakkeeseen, mutta googlettamalla löytyy helposti jokaisen oman seurakunnan käytännöt ja lomakkeet aiheeseen liittyen. Näin mainitaan Tampereen seurakuntien sivuilla aiheesta:

Kirkolliset ilmoitukset (entiset kuulutukset) 
Mikäli haluatte/ette halua, että avioliittoaikeenne luetaan kirkossa ja/tai julkaistaan lehdessä, tulostakaa lomake ja toimittakaa se henkilökohtaisesti täytettynä keskusrekisterin asiakaspalveluun tai postitse esteidentutkintalomakkeen kanssa tai erikseen viimeistään kaksi viikkoa ennen julkaisupäivää.

Itse tajusin tälleen neljä päivää ennen kuin asia olisi julkaistu.  

Nämä ei siis ole nykyään millään tavalla pakollisia, kun ennen se oli "vaatimus" että vihkiä ei voi ennen kuulutuksia. Nyt riittää siis vain esteettömyystodistuksen hankkiminen.
Esteiden tutkinnasta löytyy Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sivuilta tämän linkin takaa.

Eli lyhyesti ja ytimekkäästi, jos haluatte että kirkossa kuulutetaan avioliittoon astumisestanne, niin esteettömyystodistus ei riitä, vaan tehkää erillinen ilmoitus/hakemuspyyntö! äli haluatte/ette halua, että avioliittoaikeenne luetaan kirkossa ja/tai julkaistaan lehdessä, 

Ps. Vielä ehtii äänestää Vuoden hääblogi 2018 kisassa :)
https://lovemedo.fi/entry/vuoden-haeaeblogit-2018
 tästä lomake  ja toimittakaa se henkilökohtaisesti täytettynä keskusrekisterin asiakaspalveluun tai postitse esteidentutkintalomakkeen kanssa tai erikseen viimeistään kaksi viikkoa ennen julkaisuphttp://hullunahaihin.blogspot.fi/2018/01/kuulutukset.html?m=1

e

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mielipiteitä otetaan ilolla vastaan! kommentoikaa jos vaan tulee jotain mieleen <3